Stakeholder and Expert Task Force on Physical Education



Task Force Agenda January 28, 2015 9:00am-12:00pm

9:00 am	Welcome (5 min)
9:05 am	Introduction of Task Force members (5 min)
9:10 am	Review and approve meeting summary from January, 7 2015 (5 min)
9:15 am	 Continue discussion on protocols: 1.) Body composition: Determine recommendations (if any) the task force has for testing body composition (15 min) 2.) Determine protocols for protecting student confidentiality (15 min) 3.) Determine protocols for ensuring tests will be appropriate to students' developmental levels and physical abilities (15 min)
10:00 am	Physical activity break (10 min)
10:10 am	Presentation: Overview of professional development opportunities in Illinois and anticipated professional development needs for implementing fitness testing (25 min)
10:35 am	Discussion: Recommendations on professional development approaches for physical education teachers (35 min)
11:10 am	Review running list of Task Force recommendations and any remaining Task Force charges (20 min)
11:30 am	Discussion: What is needed to review and finalize Task Force recommendations at next meeting? $(10\ {\rm min})$
11:40 am	Public comment (10 min)
11:50 am	Adjourn

Meeting Objectives:

- 1. Finalize recommendations around protocols for fitness testing.
- 2. Determine professional development approaches for physical education teachers that will help ensure the validity and uniformity of reported physical fitness scores.
- 3. Determine informational/other needs to prepare to review and approve final recommendations at 2/10 meeting.