Stakeholder and Expert Task Force on Physical Education



Task Force Agenda December 18, 2014 9:00am-12:00pm

- 9:00 am Welcome (5 min)
- 9:05 am Introductions of Task Force Members (5 min)
- 9:10 am **Review and Approve Meeting Summary from December 1, 2014** (5 min)
- 9:15 am **ISBE presentation: Considerations around data collection** (30 min)
- 9:45 am **ISBE presentation: Considerations around student confidentiality** (10 min)
- 9:55 am **Discussion: Which data fields will get reported by schools?** (20 min)
- 10:15 am Physical Activity Break (10 min)
- 10:25 pm **Discussion: How often should schools report and for which grade levels?** (30 min)
- 10:55 am **Discussion: How and what will ISBE report out to the public?** (20 min)
- 11:15 am **State experiences with purchased version of Fitnessgram and state reporting (20 mins)**
- 11:35 am **Discussion: What is needed to discuss protocols at next meeting?** (10 min)
- 11:45 am **Public Comment** (10 min)
- 11:55 am Adjourn

Meeting Objectives:

- 1. Determine specifics around reporting including level of detail, both in terms of how/what schools will report to the IL State Board of Education (ISBE) and how/what ISBE will report out to the public, and frequency of reporting, including which grade levels to report to ISBE.
- 2. Determine informational/other needs to prepare for discussion of protocols at 1/7/15 meeting.