Stakeholder and Expert Task Force on Physical Education



Task Force Agenda

November 13, 2014 9:00am-12:00pm

9:00 am	Opening Remarks (15 min)
9:15 am	Introductions of Task Force Members (15 min)
9:30 am	OMA & Ethics Requirements (5 min)
9:35 am	Review Bylaws and Vote on Adoption (10 min)
9:45 am	Overview of Enhanced P.E. in Illinois (20 min)
10:05 am	Review PA 098-0859 and Task Force Charge (10 min)
10:15 am	Physical Activity Break (10 min)
10:25 am	Overview of Presidential Youth Fitness Program and other assessment tools (70 \min)
11:35 am	Determine work plan: Structure and timeline (15 min)
11:50 am	Public Comment (10 min)
12:00 pm	Adjourn

Meeting Objectives:

- 1. Orient members to the task force charges as outlined in PA 098-0859 and to the resources and recommendations available for fitness testing.
- 2. Develop goals, timelines, and processes for achieving task force charge by April 1, 2015.

MEETING LOCATIONS

All meetings will be held via video-teleconferencing at two locations:

<u>Springfield</u>	<u>Chicago</u>
IL State Board of Education	IL State Board of Education
Alzina Building	James R. Thompson Center
100 North First Street	100 West Randolph
VTEL Room, 3rd Floor	VTEL Room, 14th Floor
(sign in at guard station)	(sign in at guard station)